5 patarimai, kaip nepamiršti vasarą gerti pakankamai vandens

Vanduo

5 patarimai, kaip nepamiršti vasarą gerti pakankamai vandens

Dažnai darbe pamirštame gerti pakankamai vandens. Vasarą, kai karšta, itin svarbu vartoti pakankamai skysčių, nes kūnui prakaituojant, reikia daugiau vandens. Paprastai patariama per dieną išgerti 1,5 – 2 litrus vandens. 

Gal jums sunku susikaupti darbe? Viena galimų priežasčių – neišgėrėte pakankamai vandens. Štai penki paprasti patarimai, kaip nepamiršti išgerti pakankamai vandens:

  • Gerkite skanesnį vandenį

Rinkitės ne šiaip vandenį, o juo mėgaukitės – tam į vandenį įpilkite apelsinų sulčių. Taip kartu pasisavinsite ir daug vitamino C. Į vandens stiklinę taip pat galite įberti keletą smulkintų mėtos lapelių – puikus skonis.

  • Gerkite skirtingų skonių vandenį

Troškulį geriausia malšinti vandeniu su ledu. Bet galite pasigaminti skirtingų skonių ledo kubelių – taip bus įdomiau. Išbandykite braškes, mėlynes, avietes ar net kivius.

  • Atsisiųskite programėlę į savo kompiuterį arba mobilųjį telefoną

Jei gersite pakankamai vandens, jums bus lengviau susikaupti. Yra sukurta nemažai išmaniesiems telefonams ir kompiuteriams skirtų programų, pavyzdžiui, „Eden Body Guard“, kurios jums išsiųs priminimą išgerti vandens ir padės apskaičiuoti jo kiekį.

  • Visuomet turėkite vandens butelį po ranka

Vandeniui atspariu markeriu pažymėkite ant butelio žymas ir valandas. Pavyzdžiui, gera mintis – išgerti ketvirtį butelio vandens iki 10 val. ryto. Taip tiksliai žinosite, kiek vandens per dieną išgeriate.

  • Paprasčiausiai – gerkite daugiau vandens!

Galbūt jums sunku išgerti rekomenduojamą vandens kiekį? Tuomet rinkitės vaisius ir daržoves, kuriuose gausu skysčio, pavyzdžiui, agurkus, salotas ir arbūzus.